Op avontuur bij Pixelpillow. De stage van Esmée

Ik ben Esmée en heb afgelopen maanden mijn stage door mogen brengen bij Pixelpillow.

Dit is ‘m!

Tijdens mijn zoektocht naar een stageplek sprak Pixelpillow me meteen aan. De projecten waar ze aan werken zien er gelikt uit, en daarnaast zorgen ze er ook voor dat het functioneel is. Een plek waar ik dacht veel te kunnen leren. Na wat mailtjes en belletjes werd ik uitgenodigd om langs te komen. Spannend!

De ontmoeting

Daar was ie dan, de dag dat ik langs mocht komen. Bij binnenkomst voelde de vibe meteen goed. Niks, geen gespannen sollicitatie vragen, maar gewoon een leuk gesprek om elkaar te leren kennen en te ondervinden of er een match was. Wat mij betreft was die er. Ook zag ik een bekende; Mathijs ken ik van mijn opleiding. Hij zat er gelukkig bij, dus dat beloofde veel. Even later hoorde ik dat ik ik stage mocht komen lopen!

Klaar voor de start?

Ik mocht meteen aan de slag en werd al vrij snel betrokken bij overleggen, brainstorm sessies en kick-offs. Ik heb hierdoor een goed inzicht kunnen krijgen in de werkwijze van Pixelpillow. Deze is geïnspireerd op design thinking en agile scrum. Daardoor doorlopen ze het hele proces van onderzoek, naar concept, tot een eindproduct. Iets waar ik al veel mee bezig ben geweest op mijn opleiding maar nu ‘in het echt’ kon meemaken.

Wees gerust, geen verplichte koffierondjes

Wat je wel mag doen is meewerken aan toffe projecten waarbij je veel samenwerkt met anderen. Iedereen heeft zijn of haar specialiteit. De één zorgt voor een perfecte look & feel en een ander zorgt er voor dat het vlekkeloos werkt. Als stagiaire kreeg ik de ruimte om te ontdekken en aan mijn leerdoelen te werken. Als ik wat nodig had om beter te kunnen werken of om informatie vandaan te halen werd dat geregeld.

Ik heb tussendoor veel gevarieerde klusjes gedaan en heb ik gewerkt met de tools en applicaties die Pixelpillow gebruikt. Sketch is mijn nieuwe liefde geworden.

Ik vind het mooi om te zien hoe gestructureerd ze hier te werk gaan. Ze richten zich op functionaliteit van projecten, maar binnen het bedrijf zie je dit ook terug. Voor alles proberen ze de perfecte oplossing te vinden om nog efficiënter te kunnen werken.

En toen..

Toen kwam corona om de hoek kijken. De rest van mijn stage verliep even anders dan hoe ik het had voorgesteld. Gelukkig was die overstap voor Pixelpillow niet zo heel heftig. De communicatie verliep al veel via internetkanalen waardoor we ook tijdens de coronacrisis goed contact konden houden.

Het zit er op

Ik had me geen fijnere stageperiode kunnen wensen, ondanks de omstandigheden heb ik een leuke tijd gehad en veel geleerd op het gebied van onderzoek, testen en design en neem ik met trots het ‘stage awesomness certificaat’ mee naar huis.

Bedankt Pixelpillow!