Welkom bij het nieuwe Pixelpillow

Hi. Wij zijn Pixelpillow. Dat wist je misschien al, maar dat we sinds een jaar onze werkwijze en onszelf – inclusief hoe we ons presenteren naar buiten – opnieuw hebben uitgevonden wellicht nog niet. Je zult af en toe al wat nieuwe uitingen voorbij zien komen. De officiële lancering van onze nieuwe uitstraling volgt komend jaar, maar hoe we onze nieuwe propositie vertaald hebben naar een nieuwe werkwijze willen we je niet onthouden. Wij zijn Pixelpillow. En wij ontwerpen geweldige gebruikservaringen.

Een inkijkje in onze nieuwe thuisbasis

Per 1 juni is niet meer de Westerlaan maar de Burgemeester van Roijensingel onze nieuwe thuisbasis. Een enorm mooie stap, waar we ontzettend veel zin in hebben. Het nieuwe pand is monumentaal en karakteristiek van buiten, maar modern, fris en licht van binnen! Inmiddels zijn de ontwerpen van de inrichting afgerond. We willen je graag laten zien wat onze plannen zijn en waar je ons over een paar maanden kunt vinden.

Scrum light: een vereenvoudigde manier van agile scrum

Hoewel scrum al in 2001 het levenslicht zag, lijkt het de laatste jaren de heilige graal te zijn geworden bij veel internetbureaus. Je hoort er eigenlijk niet meer bij wanneer je nog nooit van een MVP, user stories, product owner of scrum master hebt gehoord. Dat scrum zo populair is is best begrijpelijk. Het biedt namelijk handvatten voor een gestructureerd proces, geeft een heldere taakverdeling (wie wil er nou geen scrum master genoemd worden), een sterk teamgevoel (en daarmee een nauwe betrokkenheid van de teamleden) en de mogelijkheid voor een opdrachtgever om zelf te sturen in budget en functionaliteit.